Tantra – o călătorie a simțurilor și a extrasimțurilor

Tantra – arta de a te reconecta cu Divinitatea (din tine și din exterior), folosindu-ți energia sexuală.

Tantra – una dintre căile de acces către iubirea sacră. Acea iubire care ștanțează fiecare celulă a corpului fizic și dincolo de el. Acea iubire care izvorăște din piep, din inimaspirituală. Acea iubire care vine de niciunde și se duce către nicăieri și care îți permite să respiri profund, eliberat de atașamente, de frici, de neîncredere.

Tantra este, în primul rând, despre tine. Despre energia ta sexuală, despre emoțiile pe care le experimentezi, despre fricile care sunt scoase la suprafață întru eliberare și vindecare. Tantra se simte și este o călătorie către sine, autentică, intimă, diferită pentru fiecare dintre noi.

Energia sexuală, creatoare, este o energie curativă, plină de iubire față de tot ceea ce este. Am accesat-o și i-am dat voie să fie liberă. A purificat, vindecat și hrănit un loc sacru – inima mea. Și a cuprins toată durerea înmagazinată de vieți. A scos suferințe care erau ale mele și ale femeilor din neamul în care m-am întrupat. A smuls atașamente. Mi-a creat spațiu să plâng, să jelesc. M-a eliberat de temeri, de neacceptare, de îndoieli, de control, dându-mi voie să fac dragoste cu mine fără să mă ating. Să fac dragoste cu ceea ce n-am simțit niciodată profund până atunci că sunt – divină. Cu toată lumina și toate tenebrele mele interioare. Prin atingeri fine, suave, blânde. Prin contopirea energiei mele feminine (yin) și a energiei mele masculine (yang). Femeia și bărbatul din mine care, în tandem, se contopesc, formând Universul.

Tantra mi-a deschis inima către divinul care sălăsluiește în mine, în tine, în fiecare dintre noi, și care ne conține pe toți deopotrivă. Tantra m-a învățat să văd dincolo de trup. Să privesc profund în ochi și să văd ceeace cuvintele rostite nu mi-ar putea comunica niciodată. Să ating, să gust, să miros, să ascult conștient. Să îmi amintesc că tot ceea ce mă înconjoară este în și de la Dumnezeu.

Tantra mi-a reamintit că Shiva, divinul masculin, există în fiecare bărbat pe care îl întâlnesc în calea mea. Mi-a oferit și îmi oferă, în continuare, instrumente sacre de a vindeca relația cu masculinul și de a mă maturiza mai mult și mereu mai profund. Mi-a oferit șansa de a-mi reaminti că e suficient doar să îmi dau voie să FIU, în deplină energie feminină, într-un spațiu pur, în caresimt cum mă dizolv în absolut, bucurându-mă de femeia care sunt și care devin. Acea Shakti care strălucește tot mai mult.

Tantra m-a reconectat cu feminitatea mea și cu toate valențele ei infinite. Cu senzualitatea mea. Cu sexualitatea mea. Cu dorințele sufletului meu, prin dezmierdarea pe care mi-o oferă atunci când lucrez conștient cu ea.

Tantra a scos la luminăo finețe de care uitasem acum nenumărate vieți și pe care, zi de zi, învăț să o cultiv și să o manifest tot mai profund.

Te invit să închizi ochii și să cobori în spațiul sacru al inimii tale, aflat în centrul pieptului tău, pe care-l deschizi în predare. Iar apoi, te rog să așezi palma la doua degete deasupra ombilicului și să te conectezi cu centrul creației, centrul energiei tale sexuale. Să începi să inspiri profund, abdominal și să-ți imaginezi că descoperi o ușă a cărei cheie o deții. Doar tu.  Și nu ai nevoie să știi nimic, ci doar să afii atent la respirația ta. Și să-ți dai voie să începi poate cea mai intima călătorie care să-ți (re)amintească  cine și ce ești.

 

Andreea,

Spirit liber aflat în căutarea sensului nesfârșit al existenței

 

Numele meu este Andreea. Am simțit din copilărie chemarea către lumea nevăzută, energetică. Am simțit conexiunea cu divinitatea și am purtat în suflet mult timp o senzație că totul este mai mult decât pare a fi. Am dorit să primesc răspunsuri la întrebări, răspunsuri oferite prin profesorii și ghizii mei, dar și din experiența dobândită în timpul călătoriei mele interioare. Am știut dintotdeauna că actul sexual este sacru și mi s-a deschis inima la primul curs de tantra la care am participat. Și tânjesc ca oamenii să simtă și să trăiască această sacralitate care conectează profund și autentic cu divinul ce se află în fiecare dintre noi.