love the humans

Career Coaching

Una dintre marile decizii din viața noastră este alegerea carierei.

Aceasta are atât valenţe personale prin căutarea unui scop, a unui sens dat vieții, cât și colective, prin contribuția proprie la îmbunătățirea societății, a lumii care ne înconjoară, acea “amprentă” pe care cu toții ne-am dori să o lăsăm în urma noastră. Întrebarea este ce anume ai putea profesa cu pasiune, entuziasm și motivaţie, încât acele minim șase/opt ore pe zi dedicate muncii să nu se simtă ca o povară? Sunt mulți elevi sau studenți care își aleg cariera sub ghidarea familiei sau a profesorilor, fiind influențați de “modele” sau persoane de succes din societate, poate chiar mentori pe care și-i aleg de-a lungul timpului.

Este important însă să înțelegem că fiecare are o misiune, alte oportunități sau șanse de dezvoltare, iar timpurile sau mediul contribuie enorm la ceea ce suntem sau putem deveni. 

Mai multe

Numai printr-o autocunoaștere aprofundată putem scoate la iveală abilități sau resurse pe care nu ne-am fi gândit vreodată că le deţinem. Ele sunt cele care ne vor croi drumul în viață, prin unicitatea lor. De aceea ne suntem datori să ne asumăm acest drum cu responsabilitate, dar ținând cont de faptul că pasiunile noastre se pot estompa sau intensifica în raport cu unele etape prin care trecem.

Viața este o transformare continuă, trebuie doar să găsim o carieră care să se potrivească personalității noastre, ceea ce suntem până acum, să ne ofere împlinire și mulțumire de sine, să ne mențină plini de energie și motivați. Luând o decizie conștientă și asumată, ea va conspira la întregirea ființei noastre, la o funcționare cât mai firească, cu repercusiuni pozitive și pe celelalte planuri ale vieţii: “Fă totul cu pasiune și nu vei fi nevoit să muncești nicio zi din viața ta” (Confucius).

Este de asemenea important să găsim în noi puterea şi curajul de a accepta o nouă traiectorie când ceea ce facem nu mai rezonează cu noi. Ieşirea din confortul unei cariere stabile nu este una uşoară, dar cât timp pasiunea şi motivaţia schimbării ne stau la bază, suntem capabili de orice.

Analizează-ți valorile, inclinaţiile, calităţile, abilităţile şi resursele, tot ce ai cultivat până acum şi întreg potențialul care îți stă înainte. Ascultă-ți cei mai buni sfătuitori – mintea şi inima – pe care îi ai la îndemână în orice moment. Indiferent ce alegi acum, este cea mai bună decizie pentru tine, cât timp eşti în echilibru şi în coerenţă cu părţile tale!

Sunt specialist acreditat în consiliere vocaţională, orientare profesională în alegerea unei profesii potrivite şi gestionarea unui plan de carieră. Dacă ai de făcut o alegere la nivel profesional, fie că este licean și nu eşti sigur ce facultate sau meserie să alegi, fie că ai terminat facultatea și realizezi că nu este ceea ce visai sau ai făcut o viață o meserie și acum îţi dorește altceva, te pot ajuta să-ţi găseaşti drumul.

Pachet Career Coaching - 4 sesiuni

Pachet Career Coaching - 8 sesiuni

Liceenii şi studenţii beneficiază de o reducere de 25 % la toate serviciile!

Young Adults Life & Career Coach

Ai un buget mai mic?

Eşti licean, student sau adult la început de carieră sau treci printr-o perioadă care te pune în dificultate? Banii nu trebuie sa fie un impediment pentru autocunoașterea și evoluția ta. Scrie-mi la coach@bepresentbetuned.com sau rezervă o sesiune gratuită.