Cum se desfasoara o sesiune de coaching terapeutic?

Într-un mic cabinet luminos și primitor, în mijlocul unui oraș aglomerat (cu posibilitate si online video pe whatsapp, zoom sau alta platforma), se desfășura o sesiune specială de coaching. În acea zi, clienta, Maria, o tânără femeie cu ochi plini de curiozitate și inimă deschisă, s-a întâlnit cu coach-ul ei, Alina.

Sesiunea a început cu o conversație relaxată și prietenoasă, în timp ce Alina a încurajat-o pe Maria să împărtășească despre ceea ce o adusese acolo și ce obiective și aspirații își dorea să exploreze și să atingă. Alina a ascultat cu atenție și empatie, încurajând-o pe Maria să se deschidă și să își exprime liber gândurile și sentimentele.

Pe măsură ce conversația a evoluat, Alina a început să pună întrebări îndreptate și provocatoare, ajutând-o pe Maria să-și clarifice și să-și înțeleagă mai bine propriile sale dorințe și nevoi. Cu răbdare și înțelegere, Alina a ghidat-o pe Maria să exploreze blocajele și fricile care îi împiedicau progresul și să găsească modalități constructive de a le depăși.

În timp ce ședința a continuat, Alina a folosit diverse tehnici și instrumente de coaching pentru a o ajuta pe Maria să-și contureze un plan de acțiune clar și realist pentru atingerea obiectivelor sale. Au discutat despre pașii practici pe care Maria ar putea să îi întreprindă pentru a-și transforma visele în realitate și au stabilit modalități de măsurare a progresului.

La finalul sesiunii, Alina a recapitulat învățăturile și descoperirile făcute de Maria și i-a oferit sprijin și încurajare în călătoria ei viitoare. Maria a plecat de la sesiune cu o simțire de inspirație și determinare, simțindu-se înarmată cu resursele și încrederea necesare pentru a-și urma visele și a-și atinge obiectivele.

Pe măsură ce seara cădea peste oraș, Maria a reflectat la experiența ei cu Alina și la cât de valoroasă a fost această sesiune de coaching. A realizat că coachingul nu este doar despre a adresa intrebări și a primi răspunsuri, ci mai degrabă despre a primi ghidare și susținere în căutarea ta interioară și în călătoria ta spre autodescoperire și creștere personală. Încheind cu un zâmbet, Maria a decis să își continue călătoria cu Alina, încrezătoare că are un partener de încredere pentru a naviga prin apele vieții.

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email.

Ganduri bune si spor in toate!

Alina Olar – Terapeut, Consilier vocațional și pentru dezvoltare personală  

#coaching #terapie #sesiune1:1 #sustinere #cresterepersonala #realizari